Spreker Jitske Kramer

Jitske Kramer is een veelgevraagd spreker. Vanuit haar rol als corporate antropoloog reist ze de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Hier vertelt ze uitgebreid en vrijuit over tijdens haar sessies. Daarnaast is ze bestseller auteur van onder andere Deep Democracy, Jam Cultures, De Corporate Tribe en Werk heeft het gebouw verlaten.

Als bekende, inspirerende, vrouwelijke spreker geeft ze keynotes en lezingen die 15 tot 90 minuten duren. Zij spreekt in het Nederlands of in het Engels. Jitske werkt vanuit een aantal basisverhalen, maar toch is elke keynote anders. Haar verhalen zijn niet gescript en groeien voortdurend. Na elke reis komen er nieuwe verhalen bij. Ook wanneer je Jitske voor een tweede of derde keer hoort spreken, hoor je nieuwe dingen. Na een telefonische intake stemt Jitske haar verhaal af op het publiek, de organisatie en de context.

Haar gedachtengoed vind je terug in haar boeken. Op haar persoonlijke website vind je alle informatie over de lezingen, haar boeken en haar andere activiteiten.

Jam Cultures keynote

Een bijzondere lezing over diversiteit en inclusie.

Verwacht geen standaard lezing, maar een unieke beleving. Een lezing over diversiteit en inclusie die mensen in beweging zet. Een muzikale lezing die raakt. Jitske spreekt over nut en noodzaak van inclusie en diversiteit voor teams en organisaties. Ze combineert gedegen inhoud met ‘spoken word’. Een performance met muziek, verhalen, gedichten, compacte theorie en visual graphics.

In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen en naar dat van anderen te luisteren. Om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Inclusie als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In de kern gaat inclusie over wie waaraan mag meedoen doen, wie waarover mag meepraten en wie wat mag meebeslissen. En wie vooral niet. En daarmee gaat inclusie over mensen, grenzen, leiderschap, macht, privileges, conflicten, verschillen en overeenkomsten. Het gaat over samenwerken met verschillen. Je mag het ook agile leiderschap noemen. Snoeihard en soft tegelijkertijd.

Op luchtige wijze spreekt Jitske over zware thema’s. Ze laat je nadenken. Over de acht inclusie principes met de Jam Cirkel als praktisch handvat. Je loopt er anders uit dan je erin ging. Samen jammen, met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht.

Deze Jam Cultures lezing verzorgt Jitske alleen, maar vaak ook samen met anderen. Zoals met de muzikanten Sietse van Gorcum (viool), Rob van de Wouw (trompet) en Gijs Anders van Stralen (percussie). In een verbale Jam sessie met Dolf Jansen. Of in een prachtig geheel van theorie en ervaring, kennis en gevoel met Glenn de Randamie (Typhoon). 

Aanvraag lezing of masterclass Jitske

We spreken graag je wensen door en maken een heldere offerte. Het is handig als je vast nadenkt over de volgende zaken:

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.