JAM CULTURES SPEL - JOIN THE JAM!

Het Join the Jam! Jam Cultures Spel geeft inzichten, inspiratie en handvatten om de kracht van diversiteit in organisaties beter te benutten en mate van inclusie te vergroten. Het daagt je uit om manieren te bedenken om jullie eigen organisatiecultuur nog meer open te stellen voor nieuwe gezichten en andere meningen. Gebaseerd op het Jam Cultures boek van Jitske Kramer.

De prijs van het spel is  €54,95 incl. verzendkosten.

Omschrijving

EEN BORDSPEL VOL DIALOOG EN ACTIEPLANNEN

Het is een dialoog spel, gericht op het maken van concrete plannen en actiepunten. Over hoe je tot meer diversiteit kunt komen, wat dit betekent voor het team (de afdeling, de organisatie). De term inclusief samenwerken krijgt hiermee handen en voeten.  

Het is een bordspel, met pionnen, kanskaarten, vraagkaarten en opdrachten. Je speelt het in drie teams. Tegen elkaar. Of met elkaar. Dat mag je zelf kiezen. Je hebt minimaal anderhalf uur nodig om het te spelen, maar kunt er met gemak ook een aantal uren mee aan de slag. Dus geen snel kaartspelletje, maar meer zoals monopoly. Ervaren trainers kunnen met dit spel als basis een eigen training van een dag ontwerpen.  

dé tool om met je team Diversiteit & Inclusie eigenhandig bij de horens te vatten!

STAND ALONE OF IN COMBINATIE MET...

Na een Jam Cultures Keynote van Jitske Kramer  is er vaak behoefte om samen verder te praten wat de aangereikte ideeën en inzichten betekenen voor het team en de organisatie. Hier is het spel zeer geschikt voor, zodat je met mensen uit de eigen organisatie nadere gesprekken voert en tot concrete acties kunt komen. Eventueel na een in-company speltraining voor de eigen begeleiders.

JAM CULTURES TRAINING

Wanneer je echt gedegen achtergrond wilt hebben over Jam Cultures, over de dynamiek van verschillen en inclusie, kun je bij ons terecht voor de vierdaagse Jam Cultures training

op vier manieren inzetbaar

  1. Zelfstandig. Met de spelregels in de hand, en de extra uitleg via filmpjes die je met de QR codes in het spelregelboekje vindt, kun je zelfstandig aan de slag. Zeer geschikt voor trainers, consultants, facilitators, leiders en anderen die gesprekken willen en kunnen begeleiden. 
  2. Train de trainer. Ben je benieuwd naar extra tips hoe je het spel in groepen kunt spelen, kom dan naar onze praktische speltraining. In één middag krijg je o.a. tips over de te verwachtte dynamiek en hoe je als spelleider om kunt gaan met spannende gespreksonderwerpen zoals in- en uitsluiting, vooroordelen en veiligheid. 
  3. In-company. De Jam Cultures Speltraining verzorgen we ook in-company. Om bijvoorbeeld een aantal mensen op te leiden die na een lezing van Jitske Kramer het gesprek in de organisatie kunnen voortzetten, om zo tot verdere actieplannen te komen. Voor aanvraag vul onderstaand formulier in. 
  4. Spelbegeleiding voor de hele afdeling of organisatie. Als het ware een interventie waarbij Jacquelien Willemse, de bedenker van dit spel, meedenkt en advies geeft hoe het spel met de juiste focus kan worden ingezet.  Onder begeleiding van ons, kan je als organisator meedoen in deze gesprekken, zonder je zorgen te maken over ‘hoe het met de andere groepjes gaat’. En krijgen de groepen soms net even een zetje om meer uit het thema te halen door verdiepende vragen of voorbeelden.
    Jacquelien heeft in diverse organisaties het spel ingezet. Van zorginstelling tot energieleverancier, van profit tot non-profit, van onderwijs tot overheid.

 

Klik op onderstaande knop voor meer informatie of het aanvragen van een in-company of spelbegeleidingtraining.

DOEL VAN HET SPEL

Join the Jam

Met het Jam Cultures Spel ontdek je wat er nodig is om jouw organisatie nóg aantrekkelijker te maken. Hoe open staan jullie voor nieuwe gezichten en andere manieren van kijken?

Het spel daagt je uit tot goede en eerlijke gesprekken waarin je met elkaar zoekt naar de grenzen van je organisatiecultuur. Om deze op te rekken of misschien juist te accepteren. Deel ideeën en bedenk acties om tot meer diversiteit en inclusie te komen.

Jitske Kramer

Gebaseerd op het gedachtegoed van Jitske Kramer, die inclusie ziet als een jamsessie, waarin iedereen zijn of haar geluid kan laten horen als we oprecht naar elkaar durven te luisteren. Dit vraagt lef en vertrouwen. Join the jam!

Jacquelien Willemse

Jacquelien Willemse had het spelidee. Jitske Kramer de inhoudelijke visie. Samen maakten zij dit spel. Om je aan het denken te zetten. Om organisaties inclusiever te maken. En de wereld gewoon een beetje mooier. 

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
 
 
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
 
 
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.