Jam Cultures Cover

Leergang: inclusief leiderschap

Diversiteit heeft de belofte voor meer creativiteit en innovatie, mits goed gemanaged. In deze leergang leer je wat je dan moet managen bij jezelf en wat de groepen waarmee jij werkt daarin nodig hebben. Welke inclusieve vaardigheden kun je inzetten om diversiteit goed te benutten. We gebruiken de Jam Cirkel als leidraad. Bovendien voeren we ook het strategische gesprek over diversiteit en inclusie en heb je aan het eind van de leergang een actieplan klaar om diversiteit en inclusie in jouw (werk-) omgeving verder te brengen.

Minimaal 14, maximaal 18 deelnemers.
Trainingsdagen: 7 dagen. Een tweedaagse, driedaagse, tweedaagse. 
Overnachtingen: de tweedaagse blokken zijn exclusief overnachting (eventueel zelf regelen), de driedaagse is inclusief 2 overnachtingen.
Zelfstudie: online masterclass 'Tribes van de Toekomst' en het boek Jam Cultures van Jitske Kramer
Locatie: midden Nederland
Prijs: € 4.750,- (Btw vrij ivm CRKBO. Inclusief studiemateriaal, lunches, diners en overnachtingen tijdens de driedaagse. Exclusief eventuele overnachtingen tijdens de tweedaagsen)

Data & Inschrijven Eerst meer informatie? Roos knows

KEN JE DAT?

Er is veel diversiteit in de groepen waarin jij werkt, je zou daar meer uit willen halen. Of: jij en jouw organisatie zouden wel meer diversiteit willen, maar weten niet goed hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. Of: je vindt al die verschillen af en toe knap lastig en zou er wel beter mee om willen gaan. Hoe het ook zit, je wilt niet alleen persoonlijk beter worden in inclusieve vaardigheden, maar ook strategische handvatten en concrete actiepunten om diversiteit en inclusie in jouw (werk-) omgeving verder te brengen. Om inclusievere culturen te creëren. Met eerlijke gesprekken, waarin mensen elkaar aanspreken wanneer nodig, met minder subgroepjes en meer verbinding tussen teams, leidinggevenden en afdelingen. Waarin verschillen niet spannend maar leuk zijn, co-creatieprocessen lekker lopen en iedereen ongeacht achtergrond en uiterlijk tot zijn of haar recht komt.

VOOR WIE EN WAAROM DEZE leergang

Voor iedereen die met mensen werkt en zijn of haar inclusieve vaardigheden wil vergroten en daarbij zoekt hoe de diversiteit te vergroten en beter te benutten en de werkcultuur inclusiever te maken. Zeer geschikt voor mensen in een leidende of begeleidende rol, die niet alleen aan zichzelf maar ook aan de groepscultuur willen werken: leiders, bestuurders, trainers, adviseurs, coaches, politici, docenten, journalisten, ouders. Mogelijk heb je bij ons al een andere training gedaan (Deep DemocracyBootcamp Antropologisch KijkenCreating & Holding Space) en vraag je je af of deze leergang dan nog wat toevoegt. Het antwoord is: ja. We hebben de trainingen  en leergangen zo ontworpen dat ze in willekeurige volgorde los van elkaar gevolgd kunnen worden. Omdat we in elke training menselijke interacties vanuit een andere invalshoek benaderen, en de deze processen met andere modellen en oefeningen onderzoeken, zijn de inhoud en vaardigheden aanvullend, verdiepend en elke keer weer verrijkend. 

Wat het verschil is met de driedaagse training Jammen met verschil? In beide programma's leer je over jezelf, leer je vaardigheden om met verschillen om te gaan. Tijdens de leergang gaan we hierin nog een stap verder en onderzoeken we hoe je een meer inclusieve cultuur kunt creëren, hoe je leiding kunt geven aan diversiteit. Je hebt niet alleen meer inzichten over jezelf, maar ook een plan van aanpak voor jouw team, jouw organisatie. De programma's zijn overigens anders wat betreft werkvormen. Na het volgen van een van beiden, is het altijd mogelijk daarna nog het andere programma te doen. 

Vragen en thema's die in de leergang aan de orde komen:

  • Je wilt ten diepste begrijpen wat de impact van diversiteit op de dynamiek in groepen, teams, afdelingen, organisaties en samenlevingen is.
  • Je bent niet bang om naar jezelf te kijken. Je bent bereid jouw eigen diversiteit en mate van inclusie te onderzoeken.
  • Je wilt jouw persoonlijke inclusieve vaardigheden in het omgaan met diversiteit en macht verbeteren
  • Je wilt open en eerlijk leren werken in het veld van macht, ranking en privileges
  • Je wilt moedige gesprekken leren voeren, ook als het al aardig gepolariseerd lijkt
  • Je wilt grenzen kunnen stellen aan acceptabel gedrag en vraagt je af hoe inclusief dat dan is
  • Je wilt leren omgaan met tegenstellingen in jezelf en tussen anderen. Je wilt jouw persoonlijke intenties omzetten in acties.
  • Je wilt graag met mensen om je heen een meer open inclusieve cultuur creëren. Diversiteit vergroten en/of beter benutten.
  • Je wilt de intenties van de organisatie in actie omzetten. Misschien omdat je manager diversiteitsbeleid bent. Of je hebt een target om meer diversiteit en inclusie te realiseren in jouw organisatie. Je bent zoekende hoe dit te doen en zou maar wat graag handvatten, richtlijnen en een actieplan hebben.
  • Je kijkt ernaar uit om dit samen met een groep mensen met vergelijkbare vragen aan te pakken en hoopt van de anderen te leren en deelt graag jouw kennis, kunde en ervaringen op dit gebied.

ONLINE MASTERCLASS TRIBES VAN DE TOEKOMST

Een maand voordat de training begint, krijg je de toegangscode voor de online masterclass Tribes van de Toekomst, van Jitske Kramer. Hier begint je leren. Antropologische inzichten over teamculturen, samenwerken, tribale archetypen, de invloed van macht en verschillen op groepen.

Iedereen doorloopt de 7 tracks van deze masterclass, met filmpjes en opdrachten die je gewoon op je mobiele telefoon kunt doen, als voorbereiding op de training. Tijdens de training verdiepen en verbreden we het leren.

Over dit online programma: een goede teamcultuur is onmisbaar om resultaten te behalen én om fijn samen te werken. Dus wat kun je doen om een groep ‘verschillende individuen’ goed met elkaar te laten samenwerken? Met behoud van ieders eigenheid? In dit programma geeft Jitske Kramer je een antropologische bril om naar je teamprocessen te kijken. Eye-openers gegarandeerd! Lees hier meer.

Op dag 1 van de leergang krijg je daarnaast van ons het boek Jam Cultures cadeau. 

Online Masterclass Leergang Jam Cultures

ZEVEN DAGEN En vier avonden SAMEN LEREN

In deze leergang maken we een mix van persoonlijk leren en strategisch kijken naar wat er nodig is om diversiteit en inclusie verder te brengen in organisaties. Inclusie is vaak ook een emotioneel vraagstuk. We onderzoeken wat de thema’s met jou persoonlijk doen en werken aan jouw inclusieve vaardigheden. We gaan intensief met elkaar aan de slag en leren aan de hand van de Jam Cirkel. Niet alleen middels activiteiten in de trainingsruimte. We gaan ook naar buiten om de diversiteit in Nederland te ervaren en te leren via verrassende invalshoeken en activiteiten.

We werken in drie blokken (2 dagen, 3 dagen, 2 dagen), met avondprogramma's. In de tussengelegen periodes, krijg je verwerkingsopdrachten. Het is aan jezelf hoeveel tijd je hierin stopt. Wij verplichten je hierin tot niets. We geloven er erg in dat iedereen hier zelf in doet wat passend is bij zijn of haar behoefte en leervraag: hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt. En natuurlijk is het fijn om met een hele groep hier actief mee aan de slag te gaan!

Daarnaast is de gedachte dat ‘als het hart van de macht het echt wil, meer diversiteit en inclusie binnen no-time geregeld is’. Aan het eind van de leergang heb je naast persoonlijke inzichten ook een actieplan voor jouw team, afdeling of organisatie. Voor de één zal dit een heel strategisch plan zijn voor grote aantallen mensen. Voor de ander voor zichzelf, kleine teams of afdelingen. In alle gevallen leer je niet alleen hoe je jouw eigen inclusieve vaardigheden kan vergroten, maar ook hoe je een meer inclusieve cultuur kunt creëren in jouw eigen (werk-) omgeving. Dit doen we aan de hand van de visie van Jam Cultures en gebruiken daarvoor het Jam Cultures Canvas (hier gratis te downloaden)

OPZET

De leergang is opgedeeld in drie blokken: een tweedaagse, een driedaagse en weer een tweedaagse. Tijdens de blokken hebben we avondprogramma’s. Het leren start een maand van tevoren met de online masterclass Tribes van de toekomst. Tussen de blokken in werken we met verwerkingsopdrachten, waarin je de vertaling van het geleerde naar je eigen praktijk maakt.

Werktijden tweedaagse: Dag 1 9.30 - 21.30. Dag 2 9.30 - 17.00 (inclusief diner dag 1, exclusief overnachting)

Werktijden driedaagse: Dag 1 9.30 - 21.30. Dag 2 9.00 - 21.30. Dag 3 9.00 - 17.00 (inclusief diners, overnachtingen)

Wij zorgen voor eten en drinken. Tijdens de tweedaagse blokken kun je tussendoor naar huis, of zelf in de buurt van de locatie voor een overnachting zorgen. Bij inschrijving ontvang je een lijstje met tips voor hotels en B&B’s. Tijdens de driedaagse training zullen wij voor iedereen twee overnachtingen regelen, zodat we met elkaar de tijd en rust hebben om de diepte in te duiken.

WAT WE VAN JE VRAGEN

Een actieve en lerende rol, zodat we er met elkaar zoveel mogelijk uit kunnen halen. Dit betekent naast de georganiseerde dagen ruimte maken voor de verwerkingsopdrachten, lezen van het boek Jam Cultures en het (vooraf) doen van de online masterclass.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy