Toepassing en FAQ

De visie en aanpak van Jam Cultures is geschikt voor iedereen die met mensen werkt, en ervoor wil zorgen dat alle perspectieven gehoord worden en iedereen tot zijn of haar recht kan komen. Daarmee voor leiders, adviseurs, trainers, docenten, teamcoaches, ouders.

FAQ


Dat is toch wel heel idealistisch, dat Jam Cultures.

Dat klopt. We zijn idealisten, maar geen dromers. Wij hebben de missie om mensen en organisaties te activeren om woest aantrekkelijk te zijn voor alles en iedereen. Dat is niet gemakkelijk, wellicht nooit voor 100% haalbaar. Maar wij vinden dit wel iets om na te streven.

Wat kan ik ermee?

Je krijgt met Jam Cultures meer inzicht in de dynamiek van verschil en de impact van macht op samenwerking en besluitvorming. Bovendien nodigen we je uit voor reflecties op deze thema’s in jouw persoonlijk en werkende leven. En bieden we inclusieve vaardigheden om beter om te kunnen gaan met diversiteit, tegenstellingen en conflicten. In de leergang daarnaast extra aandacht voor het strategische gesprek over diversiteit en inclusie, met een persoonlijke actieplan om inclusie verder te brengen in jouw (werk-) omgeving.

Wat is het verschil tussen de training Jammen met verschil en de leergang Inclusief leiderschap?

In de training doorlopen we de Jam Cirkel en de bijbehorende inclusieve vaardigheden in 2,5 dag. We focussen op persoonlijke vaardigheden. In de leergang nemen we hier 7 dagen voor, is er meer tijd voor reflectie en oefenen, plus de vraag hoe je jouw omgeving diverser en inclusiever kunt maken. Mocht je na het volgen van de training toch nog de leergang willen doen, dan kan dat. De programma’s zijn gevarieerd genoeg in werkvormen en aanpak.

Wat is het verschil met Deep Democracy? Als ik al Deep Democracy trainingen heb gedaan, wat voegt Jam Cultures dan toe?

Deep Democracy is een methode en zienswijze die door Myrna Lewis is ontwikkeld in Zuid Afrika. Met de gespreksmethoden van Deep Democracy kun je enorm bijdragen aan een beter inclusie in een groep. En er is meer. Jam Cultures maakt gebruik van de Jam Cirkel, een model dat inzicht geeft in de dynamiek van verschillen, macht en ranking. Je krijgt verschillende stappen en methoden aanreikt om hier goed mee om te gaan. Je leert over acht inclusie principes en krijgt aanvullende vaardigheden om met verschillen en overeenkomsten tussen mensen om te gaan. Daarnaast ruimte voor zelfreflectie over welke rol diversiteit jouw leven en werk speelt. In de leergang bovendien uitgebreid aandacht voor het maken van een actieplan om inclusie in jouw persoonlijk leiderschap en/of in jouw gehele organisatie verder te brengen.

Wat is het verschil met geweldloze communicatie of sociocratie?

Wij zijn hierin niet opgeleid. Op basis van wat we erover weten, verwachten we dat deze aanpak heel goed past bij Jam Cultures. Zie voor specifieke leerdoelen en aanpak de beschrijving van de training Jammen met verschil.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram
dd

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2020 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy